top of page

Restaurantbespreking: Brussel - Meet Meat Ukkel

Als Belg een restaurant beginnen dat steunt op een Argentijnse keuken, dan moét je wel verliefd zijn op het eten – en waarschijnlijk ook op het Latijns-Amerikaanse land zelf. Philippe Wiener deed het al een decennium geleden in Schuman met zijn ‘Meet Meat’ en sinds een drietal jaar is daar ook een vestiging op de kruising van de Asembergesteenweg en de Messidorlaan in het culinair ‘minded’ Ukkel bijgekomen. Wij gingen samen met onze collega van Azerty Press lunchen om de eettempel te leren kennen.


Klik op de foto om het volledige artikel te downloaden in verrijkt pdf-formaat

Ligging & interieur


Ukkel is al langer een gastronomische ‘hotspot’-deelgemeente van Brussel en dat wordt onderstreept door de vele brasseries en snackbars in de buurt van Meet Meat, dat zich bovendien pal op een knooppunt voor het openbaar vervoer bevindt: halte Roosendael wordt zowel door tram 51 als bus N11 bediend. Met ook nog eens Vorst (Nationaal) op een kwartiertje wandelafstand, kan je wel stellen dat Meet Meat uitstekend gelegen is.


Het hoekrestaurant maakt intelligent gebruik van de muren: veel ramen betekent in dit geval immers veel licht en een goeie sfeer. Een wijnkast met glazen deuren toont ons dat er slim en voldoende uitgebreid werd geselecteerd, terwijl er vooral handig gebruik wordt gemaakt van het industriële karakter dat het pand uitstraalt. Naakte muren en een plafond met houten balken zorgen voor de nodige warmte, de bar domineert niet té veel en de ronde, zwarte zuilen zorgen bovendien voor een afscheiding, waardoor je niet het gevoel hebt dat je samengepakt met anderen in een koude ruimte zit. De tafeltjes, stoelen en houten barkrukken voelen wat minimalistisch aan, maar dat zorgt niet voor een valse noot. Tof.


Het menu


Met het voorgerechtje duiken we meteen diep Argentinië binnen. Daarin vinden we op een houten plankje namelijk heerlijke, krokante empanada (een soort pasteitje dat bestaat uit deeg rond een vulling), dikke, succulente gegrilde chorizoworst en een schaaltje met fantastische Provoleta terug. Dat laatste is een Argentijnse kaassoort die nauw verwant is met Italiaanse Provolone. Het is een gerijpte ‘pasta filata’ die gewoonlijk op kamertemperatuur wordt gebracht, waardoor de buitenkant opdroogt, waarna de kaas wordt ingewreven met olie en boven een hoog vuur wordt gegrild op een Argentijnse barbecue. Het smaakt heerlijk, al gaat het hier natuurlijk wel om een behoorlijk vettig voorgerecht – dit is zeker geen spek voor de bek van iemand die op de lijn moet letten, maar zondigen mag natuurlijk ook wel eens.


Ons hoofdgerecht wordt begeleid door een lekkere salade waarin onder andere maïs, tomaat en frisse sla in zit verwerkt, maar het is vooral het dikke, lekkere sausje dat alle ingrediënten mooi met elkaar verbindt.

Saus staat in Meet Meat overigens centraal: onze sappige Argentijnse steak wordt geserveerd met maar liefst zes verschillende sausschaaltjes. Dit is absoluut top: geen enkele saus valt uit de toon en het is gewoon erg leuk om te kunnen variëren en alle sausjes eens samen met het rundsvlees te proeven. Dat – heel malse – vlees is erg mooi gemarmerd en vol van smaak. Het is afkomstig van ossen die zijn opgevoed in de Argentijnse pampa zelf en dat laat zich ook proeven, maar we mogen zeker ook de gegrilde maïskolf niet vergeten: niet té veel beboterd en net niet té lang op de grill, al eten we wel rond de zwartgeblakerde plekken heen. Tenslotte zijn er de gevulde aardappelen in de schil, die we zeker warm aanbevelen. Laat de frietjes dus maar eens voor wat ze zijn!


Conclusie


Wie vegetariër of veganist is – of wie aan het diëten is – kan Meet Meat Ukkel gerust naast zich laten liggen, maar dat kan je natuurlijk ook afleiden van de naam. Vleesliefhebbers hebben met Meet Meat echter een uitstekend adres waar ze verwend zullen worden: niet alleen met een knappe locatie en mooi interieur, maar ook met vleesbereidingen die misschien niet uitblinken in originaliteit, maar wél in kwaliteit, garnering, begeleiding en ‘cuisson’. Als je dan ook nog eens weet dat je er een uitgekiende wijnkeuze bij krijgt, is de keuze voor Meet Meat snel gemaakt, toch?


Meet Meat

Alsembergsesteenweg 541

1180 Ukkel

+ 32 (0)2 219 16 52

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page