top of page

Rollenspelsupplementbespreking - Mutants & Masterminds: Atlas of Earth-Prime

De standaard ‘campaignsetting’ (de plaats waar de scenario’s in plaatsvinden) van Mutants & Masterminds is altijd die van Freedom City en van Emerald City geweest. Beide locaties hebben hun eigen boek waarin ze verder worden uitgediept, maar waren voornamelijk gefocust op wat er zich binnen hun eigen contreien plaatsvond. Daardoor kwam je wel meer, maar niet véél meer over de rest van de wereld (laat staan het multiversum) te weten. Green Ronin heeft daarom geprobeerd om de rest van het bestaan uit te diepen in de Atlas of Earth-Prime.


Klik op de afbeelding om het volledige artikel te laden in verrijkt pdf-formaat


Atlas of Earth-Prime was aanvankelijk opgezet als een serie goedkope pdf’s die elk een ander wereldgedeelte belichtten. Een ander voordeel is dat ze personages die voorheen enkel statistieken hadden gekregen in Mutants & Masterminds 2nd Edition een broodnodige update gaven voor M&M 3rd Edition. Deze—alweer rijkelijk geïllustreerde—hardcover bundelt alle pdf’s en maakt er een mooi geheel van dat een prachtig en érg compleet beeld geeft van een aarde die bevolkt wordt door superwezens. Erg compleet, aangezien er 150 landen worden vermeld, waarvan er 9 niet in het echt bestaan.


Alles is opgedeeld in vier secties die beginnen in Amerika en dan oostwaarts gaan: The Americas, Europe, The Middle East & Africa en Asia & The Pacific Rim. Daarop volgen nog Antartica, The Lost World, Sub-Terra, Atlantis en Unison. Het is een indrukwekkend, onontbeerlijke verzameling van locaties.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page