top of page

Hotelbespreking met Hollywoodactrice Jon Mack: Hotel Abbey - Grimbergen

Er wordt vaak over gepraat: de ‘totaalervaring’ die horecazaken garanderen. Het is immers (al lang) niet (meer) genoeg om reizigers een proper bed met goede matras of een correct gegaarde sliptong aan te bieden; het is ook belangrijk om snel en vlot bediend te worden, om in een gezellig kader te kunnen dineren, om te kunnen rekenen op de expertise van de receptionist of om voldoende parkeerplaats te hebben – en dan nog het liefst met een lege plaats langs weerskanten, zodat je niet te veel hoeft te manoeuvreren en jouw auto gemakkelijk kwijt kunt. De hotels en restaurants die dit soort totaalpakket in huis hebben, lijken soms echter een mythe te zijn, een fata morgana die enkel wie écht dorstig is en nood heeft aan een broodnodige illusie weet te misleiden. Dat geldt echter niet voor Hotel Abbey in Grimbergen. Het waanbeeld bestaat hier enkel uit het feit dat het klassieke interieur een heel gewone verblijfplaats herbergt, maar niets is minder waar: dit is een hotel waar zelfs een Hollywoodster als Jon Mack zich thuis voelt.


Klik op de foto om het hele artikel te downloaden in pdf-formaat


Tja, wat doe je als je een topactrice uit Los Angeles op bezoek hebt? Jon zelf is (nog) niet héél bekend, al weten de fans van de betere horror maar al te goed wie ze is: Edith uit het op ware gebeurtenissen gebaseerde The Amityville Murders, of ‘de verslaafde’ uit Saw VI. In de maand dat Jon haar definitieve doorbraak mag vieren met Kill Chain, waarin ze schittert naast Nicolas Cage, en enkele weken voor ze naast actiester-van-weleer Dolph Lundgren mag staan in Acceleration, sturen we Jon naar Hotel Abbey in Grimbergen. Omdat ze naar eigen zeggen wel eens van een biertje of een wijntje houdt. Omdat haar manager, Christophe, een grote van is van Grimbergen - of, tenminste, van het bier. En omdat het stadje een uitstekende uitvalbasis is voor wie tussendoor naar Brussel, Leuven of Mechelen wil. Zelfs Antwerpen en Gent zijn gemakkelijk bereikbaar.


Deze journalist heeft al menig hotel besproken en hij mag dus ook wel toegeven dat zijn keuze hem toch wat stress bezorgde. Zou het Abbey Hotel voldoende appelleren aan iemand die de luxe van Beverly Hills en het Filmfestival van Cannes gewend is – of zou ze hem vragen om meteen te verhuizen naar een andere locatie die wél de nodige Hollywoodglitter uitstraalt?
De vrees blijkt al snel volkomen onterecht: achter de mooie, grote poort en de lage heggen vallen de ruime parkeerplaatsen al onmiddellijk op, terwijl er ook een enorm gezellig terrashoekje rond een hoog vuur is opgetrokken – hier is het tijdens avonden waarop het niet regent of te veel waait enorm aangenaam toeven en die sfeer wordt ook binnen doorgetrokken. Vooral de goed gestockeerde loungebar voelt veel huiselijker aan dan wat je zou verwachten in een hotel. Het restaurant oogt degelijk, met enkele leuke accenten, en de kamers zijn erg ruim, waardoor je er gemakkelijk met een klein gezinnetje terecht kunt.


Met een tiental modulaire vergaderzalen die uitgerust zijn met beamers, schermen, flipcharts en draadloze microfoons, is Hotel Abbey uitstekend geschikt voor feestjes en ‘meetings’, wat we overigens zelf mogen meemaken wanneer er tijdens de tweede dag van ons verblijf een (trouw?)feest plaatsvindt. Dat de drukte in een van de grote zalen op geen enkele manier de rest van het hotel overspoelt, is een voorbeeld van hoe goed de organisatie hier in elkaar zit.


En toch… Noch de faciliteiten, noch de nabijheid van de thermen, de brouwerij, de kerk en andere Grimbergse trekpleisters is wat het meeste indruk op ons maakt. Dat is immers het personeel. Manager Jan Vanden Meerssche is een vlotte babbelaar die een belangrijke kwaliteit bezit: passie. ’s Mans gedrevenheid spat ervan af en dat straalt duidelijk ook uit op zijn – loyaal en uitstekend uitgekozen – personeel. We hebben het zelfs in tophotels zelden meegemaakt dat we zo snel bediend worden en dat een van de personeelsleden zelfs om 1 uur ’s nachts naar buiten trekt om sigaretten te halen voor Christophe. Goed, zelf roken we niet en misschien zou de manager beter niets krijgen, maar dit niveau van dienstverlening hebben we zelfs in de allerbeste horecazaken nog maar zelden meegemaakt.Wanneer er tijdens ons etentje in het uitstekende restaurant opeens een verrassing wordt aangedragen, zijn zelfs Jon en Christophe verbaasd: een heuse illusionist – en niet zomaar de eerste de beste! Het mag gezegd: toen we een paar maanden voor ons bezoek aan Hotel Abbey de illustere Hans Kok in Las Vegas aan het werk zagen (de ‘snelste illusionist ter wereld’), waren we onder de indruk van diens prestatie, maar een paar trucs waren wel een beetje doorzichtig en een groot deel van zijn succes heeft te maken met hoe goed zijn ‘props’ in elkaar zitten. Die zijn immers ontwikkeld door een van de beste decorontwerpers ter wereld. Jéjé Magic doet het zonder dure – maar valse – zwaarden, messen, gordijnen en kooien: enkele kaarten, slim verstopte trucs en vingervlugheid blijken voldoende om ons onder de indruk te brengen. Vooral de ringlevitatie bljkt een voltreffer te zijn. Uitstekend!


Tenslotte is er natuurlijk ook nog het eten zelf: een Belgisch-Franse keuken met veel lokale producten en een aantrekkelijk geprijsd kennismakingsmenu – opgediend door zaalpersoneel dat niet alleen aanvoelt wie graag sober wordt bediend en wie wat meer gesprekjes en grappen apprecieert aan tafel. Meer daarover in een volgend artikel!


Hotel Abbey

Kerkeblokstraat 5

1850 Grimbergen

+32 (0)2 270 08 88

Jéjé Magic

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page