top of page

Terugblik: Spiel '21 - Rollenspelen

In tegenstelling tot de moeder aller rollenspelconventies, Gen Con, en beurzen als Dragonmeet—dat natuurlijk wordt georganiseerd door Modiphius Entertainment—is de grootste tabletop gameconventie ter wereld meer gericht op boardgames en cardgames dan op rollenspelen, met miniature battlegames ergens daartussenin.
GameJunks_SPIEL21 overzicht_rollenspelen_1
.pdf
Download PDF • 2.46MB

Het betekent allemaal niet dat rollenspeluitgeverijen Essen volledig links laten liggen: velen maken toch de oversteek, al zijn het de Duitse vertalingen van grote distributeurs die ook andere games uitbrengen, zoals Pegasus Spiele, die iets prominenter aanwezig zijn.


Het blijft voor velen die niet afkomstig zijn uit de desbetreffende landen koffiedik kijken hoeveel ‘tabletop roleplaying games’ er nu eigenlijk in talen als het Spaans, Italiaans, of Zweeds worden uitgebracht, want wie naar Duitsland komt voor de Internationale Spieltage SPIEL neemt best ofwel Duitstalige, ofwel Engelstalige games mee, maar gelukkig hebben bedrijven als het inmiddels toonaangevende Free League Publishing en Ares Games meer dan voldoende Engelstalige producten om indruk te maken. Sterker, nog: ze zijn hun ‘main business’. Dat het vaak ook nog eens om uitstekende rollenspelen die meestal beter zijn dan dat ene tabletop RPG dat zowat iederéén kent, is handig meegenomen. Wij namen een selectie mee en die bespreken we hier.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page