top of page

Wargamebespreking: Dystopian Legions - Codename Iron Scorpion

Dystopian Legions: Codename Iron Scorpion

Wargame

Uitgever: Spartan Games

Auteur: James Flack, Derek Sinclair, Michael Hetherington, Neil Fawcett, Sam Bevan

Doos/131 blz. Regelboek/51 blz. Campaign Book/gevechtsobjectieven/1 gebouwencomplex/ /sjablonen/15 dobbelstenen/2 volledige facties

Recensent: Dirk Vandereyken

****

Klik op de afbeelding voor het volledige artikel in PDF

Achtergrond

De wereld is verscheurd door oorlog. De nieuwe technologie die tijdens de de Sturginium Age werd geïntroduceerd, is gebruikt om massieve oorlogsmachines te creëren. Elke grote natie van de aarde is verwikkeld in een nietsontziende Wereldoorlog, elk continent – zelfs Antartica – is een strijdtoneel geworden.

Sommigen dachten dat de strijd maar tijdelijk was, dat de gigantische Land Ships en de vooruitgang in de wetenschap uiteindelijk voor een betere wereld zouden zorgen. Ze hadden het mis. Traditionele wapens als pistolen en geweren zijn aangevuld met snel vurende veldkanonnen, vlammenwerpers, handgranaten, raketten, elektrische Teslawapens, gifgas, hittestralen en kanonnen die stralingsenergie uitspuwen. Infanteriesoldaten kruipen in stevige wapenpakken en rijden de slagvelden op in bepantserde voertuigen voor ze opgesteld worden, klaar om hun leven neer te leggen. Cavalerie-eenheden vliegen over het strijdtoneel met raketpakken op hun rug of besturen bewapende stoomfietsen.


Ondanks al die nieuwe technologieën, is het nog steeds de infanterie die de meeste gevechten uiteindelijk beslecht en de bepalende factor blijft in de oorlog. Het zijn de voetsoldaten die de loopgraven in moeten, bunkers moeten veroveren en strategisch belangrijke kruispunten moeten beschermen. En het zijn deze militairen waar Dystopian Legions om draait.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page