top of page

Haarkapper in de schijnwerper - Roeselare: Philip Coiffure

Een van de kappers die de laatste jaren geregeld in het oog sprong, is Philip Noppe van Philippe Coiffure in Roeselare. De sympathieke West-Vlaming haalde recentelijk - en niet voor de eerste keer - de persprijs voor beste haarkapper in de wacht en is bovendien iemand die graag samenwerkt met collega's - een kapper die niet iedereen als een gevaarlijke concurrent ziet, dus. Dat 's mans zaak goed draait, mag duidelijk zijn: het salon wordt over enkele maanden volledig vernieuwd en de bouwplannen die hij ons laat zien, duiden niet alleen op een enorme ambitie, maar ook op smaak, inzicht en een bekommernis om de klant, die binnenkort nog beter in de watten zal gelegd kunnen worden dan momenteel al het geval is.


Klik op de foto om het volledige artikel met interview te downloaden in pdf-formaat


Philip Coiffure bevindt zich op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare, op nauwelijks 4 minuutjes stappen van het treinstation. De gevel herbergt overigens niet het enige kapsalon in de buurt, maar zeker wel het bekende en dat heeft alles te maken met het aantal prijzen dat uitbater Philip Noppe de laatste jaren aan elkaar weet te rijgen. De sympathieke meesterkapper is een van de meest toonaangevende gezichten die Tony&Guy in België rijk is en kent bovendien succes met zijn eigen initiatieven – maar daarover lees je meer in het interview.


Tijdens ons bezoek valt onmiddellijk op hoe goed Philip met zijn klanten omgaat. Door een technisch probleem waar de wijk op de dag van ons bezoek mee te worstelen heeft, is er uitzonderlijk geen warm water uit de kraan beschikbaar, maar Philip weet het euvel goed te situeren, gebruikt warm water uit een kan ‘zoals ze dat vroeger deden’ en weet iedereen onmiddellijk gerust te stellen. Dat hij goed voorbereid is, wordt ook bewezen door het feit dat wij tijdens de wasbeurt geen enkel verschil merken met een sessie waarbij gewoon kraantjeswater wordt gebruikt. Ook de hoofdmassage mag er overigens wezen: we kennen kappers die stevigere handen hebben, maar Philip doet het allemaal met voldoende gevoel en legt daarmee een goede basis voor de eigenlijke knipbeurt.


Een goede kapper zorgt er best voor dat hij een conversatie in stand kan houden en dat is zeker geen probleem bij Philip: hij kent zijn klanten duidelijk al goed en ook tijdens het interview hoeven we hem amper vragen te stellen – Philip praat begeesterd en begeesterend, twee kwaliteiten die we lang niet bij al zijn collega’s zien.


Wat misschien nog belangrijker is: hij vertelt ook interessante, zinnige dingen, waardoor de verveling op geen enkel moment dreigt toe te slaan. Toch heeft de hoofdreden om naar een kapsalon te trekken gewoonlijk weinig te maken met een goed gesprek. Je wil immers kunnen buitenstappen met een mooie haarsnit. Ook op dat vlak stelt Philip echter niet teleur: de man hanteert probleemloos enorm veel technieken, kan variëren en werkt bovendien sneller dan eender welke haarkapper die we ooit al hebben bezocht zonder aan accuratesse te verliezen. Een gevolg van aan veel shows en wedstrijden mee te doen? We weten het niet, maar dat hij toch zo gedetailleerd te werk kan gaan zonder dat onze kapsels aan kwaliteit moeten inboeten, is toch vrij uitzonderlijk. Al snel begrijpen we dat Philip dan ook weinig schrik zal moeten hebben van de concurrentie verderop, want we kunnen ons niet voorstellen dat daar eenzelfde niveau wordt behaald, ook al benadrukt Philip dat er veel wederzijds respect heerst en dat elke klant zijn of haar eigen voorkeuren heeft. Top!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page