top of page

Reisverslag: Barcelona - Preview

Barcelona


Barcelona: de hoofdstad van Catalonië en de tweede grootste gemeente van Spanje. In 2021 telde de stad maar liefst 1.620.343 inwoners, verspreid over zo’n 16.000 vierkante kilometer, maar nog veel belangrijker dan ruwe cijfers is haar rijke geschiedenis en haar verbluffende cultuur. Dat we na enkele jaren zouden terugkeren naar Barcelona, stond buiten kijf, maar dat het zo lang zou duren voor we er weer heen zouden kunnen reizen, was minder voorspelbaar. Dit jaar was het zover en over enkele dagen publiceren we een uitgebreid artikel over de stad, terwijl we er ook in september terugkeren. Hier alvast een vooruitblik van de dingen waar we het over zullen hebben!

Entertainment & cultuur


Op het gebied van cultuur en entertainment is er in Barcelona natuurlijk heel wat te doen – reken maar dat we er een aantal fantastische zaken mochten uitproberen!

Barcelona Zoo

Het is waar: een dierentuin krijgt extra betekenis als je een privétour kunt krijgen. Zo kwamen wij immers te weten wat voor geweldige initiatieven er schuilen achter de brede diversiteit aan dieren die je in de Barcelona Zoo kunt gaan bekijken, maar ook vluchtigere bezoekers zullen hier zeker kunnen genieten.Bali Spirit Luxury Art Spa

Een luxueus wellnesscentrum waar elk detail die unieke oosterse sfeer uitademt. Wij kregen er een massage.


Barcelona Card

De Barcelona Card is een geweldig initiatief van BCN Travel waarmee je gratis de metro en de bus op kunt, verschillende treinen en trams mee kunt nemen, en gratis heel wat musea en attracties mee kunt bezoeken.

Meer info: www.bcn.travel


Barcelona Sailing Day

Nederlander Joost Baggen leidt een leuke zeiltour die je toelaat om Barcelona – letterlijk – vanuit een andere kant te ontdekken. Wij vertellen je er alles over!
Big Fun Museum & het Museum of Illusions

Het Big Fun Museum en het Museum of Illusions zijn samen te bekijken en absoluut de moeite waard. Wij vertellen je waarom.


Tours


The Barcelona Feeling

Christian Heide en zijn partner Michael Meyer staan garant voor een van de leukste (food)tourervaringen van Barcelona. De geweldig sympathieke Christian spreekt daarbij ook nog eens sappig Nederlands met een stevig Duits accent – geweldig!


Be Local Tours

Ook Patrick van Be Local Tours weet waarover hij praat. In het volledige artikel vertellen we jullie alles over onze ervaringen met hem!Hotels


Hotel Praktik Bakery

Elk van de gezellige Praktik Hotels heeft een eigen thema… en raadt eens wat dat van Praktik Bakery is?


Hotel Praktik Èssens

Een stijlvol hotel met geweldige terrasjes dat draait rond parfums: what’s not to like?


Hotel Praktik Garden

Stap binnen in Praktik Garden en je wordt onmiddellijk begroet door tientallen planten. Wij hadden er een toffe tijd.


Hotel Praktik Rambla

Met een naam als ‘Hotel Praktik Rambla’ heb je natuurlijk een historische erfenis uit te dragen… en dat doet dit hotel dankzij het iconische gebouw waar het is in gehuisvest uitstekend!


Hotel Praktik Vinoteca

Voor wijnliefhebbers is er tenslotte Hotel Praktik Vinoteca, dat te allen tijde een interessante selectie aan wijntjes aanbiedt – mét natuurlijk een dagelijks wijnuurtje.


Bars


Nevermind Barcelona

Skaters én metalheads verenigd: het kan in het muy coole Nevermind Barcelona. Wij kennen geen enkele andere bar waar graffiti zo thuishoort – of het moet in Kopenhagens Christiania zijn. En, ja, natúúrlijk heeft de bar een eigen skatehelling!

Old Fashioned Gin Tonic & Cocktail Bar

Een van de beste cocktailbars van Barcelona? Zeker. Creatieve cocktails én de garantie dat de Pappy Van Winkle’s Family Reserve die hier wordt geserveerd zelfs de meest verknochte liefhebbers van single malt whisky doet begrijpen dat ook bourbon fantastisch kan zijn? Wij tekenden er meteen voor!


Paradiso

Paradiso staat niet alleen bekend als een van de 50 beste cocktailbars ter wereld, maar ook als een van de meest vooruitstrevende cocktailprojecten ter wereld, getuige haar Zero Waste Lab. Wij mochten zowel cocktails komen proeven als backstage een kijkje nemen.

Meer info: www.paradiso.cat


Restaurants

Avenir Restaurant

Twee mannen die vrienden worden via de school waar hun kinderen school lopen en samen een top restaurant in bistrostijl beginnen: het kan. Wij konden alvast erg lekker eten in Avenir.


Fan Dim Sum

Dat Fan Dim Sum veruit de beste dumplings van Barcelona serveert, daar twijfelen we niet over… maar we hebben een stiekem vermoeden dat je hier gewoonweg de beste dim sum van het land kunt eten. Wij hebben in ieder geval nooit beter gehad.

Cocina Hermanos Torres

Samen met Richie Chance, een van de belangrijkste acteerleraars ter wereld, bezochten we het sublieme tweesterrenrestaurant Cocina Hermanos Torres. Wij vertellen jullie alles over deze sublieme eetervaring!

Succulent Restaurant

Er zijn heel wat chefs die zeggen dat ze gespecialiseerd zijn in bouillons en sauzen, maar van Toni Romero, in 2020 nog 83ste op de Best Chef Awards, mag je het zeker geloven!


Dirk Vandereyken


Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page